RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Україна може однією з перших підписати нову транспортну угоду з ЄС: що до неї входить

Україна може стати однією з перших країн, з якими Європейський Союз укласти Спеціальну транспортну угоду, яка, серед іншого, включає лібералізацію вантажного транзиту.

Про це повідомив заступник міністра інфраструктури Мустафа Найєм.

Він повідомив про те, що Україна домагалася лібералізації транзитних автоперевезень для перевізників, тобто безперешкодного доступу до європейських ринків та повного скасування дозволів на вантажні перевезення ще до вторгнення РФ.

За його словами, Мінінфраструктури розпочне роботу над текстом угоди з Євросоюзом вже наступного тижня. Напередодні про це йшлося на зустрічі з директором з мобільності та транспорту Європейської Комісії Хенріком Хололеєм.

"Під час зустрічі ми нарешті почули, що Україна може стати однією з перших країн, з ким Євросоюз підпише Спеціальну транспортну угоду, яка, крім іншого, передбачатиме лібералізацію вантажного транзиту" , - поділився Найєм.

Як і у випадку з угодою про Спільний авіаційний простір України з ЄС, його ратифікуватимуть усі держави-члени.

"Ми розуміємо, що для європейців це буде значним кроком нам на зустріч. Україна отримає можливість доставляти експортну продукцію на західні ринки", – резюмував Найєм.