RU  UA

Середа, 3 липня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.50

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 липня

Всі новини

Україна отримає від ЄС ще 500 млн євро: кому дадуть гроші

ЄС продовжує допомагати Україні у зв'язку із повномасштабним вторгненням російських окупантів – 5 вересня було підписано програму бюджетної підтримки на суму 500 млн євро, спрямовану на підтримку ВПО та сільськогосподарського сектору.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Відповідне оголошення у понеділок у Брюсселі зробив представник Єврокомісії Ерік Мамер, розповідаючи про документи, які будуть підписані у рамках засідання Ради Асоціації Україна-ЄС.

"На полях Ради Європейська комісія підписує чотири секторальні угоди з Україною, щоб ще більше посилити співпрацю України з ЄС. Перша - ЄК та Україна підписують нові EUR500 млн у програму бюджетної підтримки як частину обіцянки, анонсованої президентом у рамках кампанії підтримки для України у квітні і на конференції високого рівня, яка відбулася у травні у Варшаві. Це фінансування дасть змогу гарантувати проживання та освіту для внутрішньо переміщених осіб, а також підтримуватиме сільськогосподарський сектор", - сказав Мамер.

Окрім цього, Єврокомісія також планує підписати низку інших угод, серед яких - про участь України у програмі Європейського Союзу "Цифрова Європа". Ще одна угода дасть змогу Україні брати участь у податковій програмі.

Раніше ми писали, що вже цього тижня Україна вже цього тижня отримає фінансову допомогу від Європейського Союзу в розмірі 5 мільярдів євро для підтримки економіки, армії й проходження опалювального сезону.