RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Win-win корупція: експерт попередив про сигнали щодо можливого банкрутства "Нафтогазу"

Накопичення багатомільярдних заборгованостей Нафтогазом та його дочірніми структурами може призвести до банкрутства монополіста. У ЗМІ було злито листування керівництва "Укргазвидобування" та НАК "Нафтогаз", з якого простежується курс Чернишова на зупинку платежів без пояснень та накопичення боргів.

Про це написав експерт Олег Постернак у відповідь на появу в медіа листування керманича НАК "Нафтогазу" Чернишова з "Укргазвидобуванням", пишуть "Українські новини".

"За такою ж схемою зараз доводять до банкрутства Центренерго. В обох процесах простежується нова небезпечна технологія, яку можна назвати "win-win корупція". Контролюючі процеси сили заробляють на відкатах від випущених платежів або збагатяться на розриві активів після банкрутства, залишаючись у виграші у будь-якому випадку", - зазначив експерт.

За словами Постернака, з моменту призначення Олексія Чернишова минуло кілька місяців. Якщо на початку його каденції очікування від нього були стриманими, то наразі кредит довіри вичерпується. Ситуація загострилася після обрання нових членів наглядової ради. Чернишова критикують за кадрові рішення, лояльність до харківських контрагентів НАКу, зупинку платежів та накопичення багатомільярдної заборгованості. Нові члени наглядової ради поки ніяк не коментують можливе банкрутство Нафтогазу.

"Точно можна стверджувати, що хтось, поки країна зайнята війною, розриває енергетику України й планує за безцінь отримати її найцінніші активи. Призначення зручного Чернишова було одним із початкових кроків. Наступний рубіж – банкрутство НАК Нафтогаз, до якого ми наближаємося з дуже високою швидкістю", - прогнозує Постернак.