RU  UA

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10

Новини

19 вересня

Всі новини

Аналітик спрогнозував неминучі удари по економіці РФ через кризу на ринках

Глобальна криза на ринках, через яку падали акції провідних технологічних компаній 5 серпня, призведе до зменшення попиту на російську нафту, що обмежить фінансові надходження в РФ.

Про це йдеться в блозі голови правління ГО "Сильні громади" Валентина Краснопьорова ("Останній капіталіст") на YouTube.

Він зазначив, що скорочення попиту на нафту від Пекіну, який теж відчуває проблеми зі зростанням економіки, додасть проблем для РФ.

"Ринок нафти прив'язаний до подальшого економічного зростання, бо коли економіка росте – нафта використовується, а коли економіка падає – нафту використовують менше, тому ціни падають. Глобальна рецесія – це болюча тема, але плюс у тому, що нафта марки Urals буде коштувати менше 60 доларів, що буде сильно бити по бюджету РФ. До речі, до цього часу стримувала ціну на нафту ситуація в економіці Китаю, і там проблеми з ростом, і через китайців у РФ теж будуть проблеми", - розповідає експерт.

При цьому західні ринки не враховують потенційного загострення на Близькому Сході, тому Росії та її бюджету розкачування ситуації в цьому регіоні не допоможе.

"Нафта буде падати попри ризик нової війни між Іраном і Ізраїлем. Ринок взагалі ігнорує цей потенційний конфлікт, тому що рецесія на світових ринках – набагато сильніший сигнал. Як висновок – московському бюджету варто готуватися", - зазначив засновник "Останнього капіталіста".

Нагадаємо, 5 серпня японські акції впали на 4451 пункт, що більше, ніж у "чорний понеділок" 1987 року. Так, японський фондовий індекс Nikkei Stock Average, куди входять акції 225 найбільших компаній країни, впав на 12,4%, що є найбільшим одноденним падінням з "чорного понеділка". Іноземні інвестори почали продавати акції через побоювання, що США наближаються до рецесії, де ринок праці росте значно гірше за очікування інвесторів.