RU  UA

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Банки

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

​ПУМБ обвинили в незаконной блокировке выплат зарплат сотрудникам хлебозаводов на Донбассе

Сьогодні в Покровську Донецької області співробітники хлібозаводів влаштували акцію протесту проти дій Першого українського міжнародного банку (ПУМБ), який "незаконно заблокував майже два мільйони гривень, перерахованих для виплати зарплати, профспілкових внесків, єдиного соціального податку та інших соціальних платежів на ряді хлібозаводів Донеччини і Луганщини", - повідомляє прес-служба LAUFFER GROUP.

У заяві Групи йдеться, що "з волі фінансової установи понад 500 співробітників підприємств в Покровську, Маріуполі, Селидово, Курахово, Дружківці, Костянтинівці та Сєвєродонецьку вже місяць не можуть отримати свій заробіток". Уточнюється, що адміністрація банку не бажає пояснювати причину таких дій, ігноруючи навіть офіційний запит НБУ.

"Ми глибоко обурені діями банку, і будемо боротися за права трудових колективів усіма законними способами. Ніякі корпоративні питання не дають права позбавляти шматка хліба людей, які щодня в важких умовах забезпечують хлібом цілий регіон. Сьогодні ми направимо заяву в прокуратуру і звернення до голови Військово-цивільної адміністрації Донецької області Павла Жебрівського від імені трудового колективу. Хочу нагадати, що наша компанія - єдина, яка доставляє хлібобулочні вироби на передову, бійцям АТО і жителям прифронтових міст. Ми надаємо підтримку захисникам України у військових госпіталях, сім'ям вимушених переселенців, дитячим будинкам. А той, хто намагається зруйнувати нашу компанію, одночасно вдарить по них усіх", - говорить керівник Покровського хлібозаводу Олег Кашко.

"Ми кожен день добираємося на роботу на маршрутках і в борг водії відмовляються нас возити. У більшості з нас діти шкільного віку, які щодня ходять до школи і їм потрібні ручки і зошити, які нам ніхто не подарує. - Кажуть працівниці Покровського хлібозаводу. - Ми хотіли зайти в банк і запитати співробітників: скільки б днів вони працювали, якби їм не платили зарплату? Ми розуміємо, що наші гроші в банку, і банкіри не заперечують цього. Більш того, наші чесно зароблені гроші, кожен день їм приносять дохід. Ми не рахуємо прибутки банку, ми тильки хочемо отримати своє!".

"У Києві російський банк забарикадували бетонними блоками і нікого не пускали! Чому в Києві можна, а нам не можна? Нам що, теж палити шини і ставити блоки?" - обурюється робочий Селидівського хлібозаводу після відмови керівництва відділення банку будь-яким чином пояснити двомісячну невиплату заробітної плати.

"Учасники акції зазначають: сотні сімей, що залишилися без засобів до існування - далеко не останний і не найбільш катастрофічний з наслідків політики ПУМБу. Якщо банк не виконає законні вимоги працівників хлібозаводів, в Донецькій і Луганській областях може зупинитися ряд підприємств, що постачають хліб на більшість контрольованих територій Донбасу. Не кажучи вже про те, що все це може викликати соціальний вибух в містах, що знаходяться всього в декількох кілометрах від зони бойових дій.

Якщо після акції в Покровську ПУМБ не прислухається до законних вимог колективів хлібозаводів, працівники обіцяють продовжити протести вже в Києві, під центральним офісом банку", - говориться в прес-релізі компанії.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Економіка та фінансиБанки
Теги: