RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Валютний ринок

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Це ще не межа: як довго триватиме падіння гривні, і що чекає курс наприкінці року

Національна валюта України продовжує падати в ціні. Це питання впливають як об'єктивні чинники, і панічні.

Портал UBR розповів, чого українцям чекати від курсу гривні наприкінці 2021 – на початку 2022 року.

За останні два тижні долар США подорожчав. Ще 12 листопада один "зелений" можна було купити за 26,06 гривні. Наразі, 27 листопада, це вже 27,03 гривні.

Керуючий партнер HUG`s Fund Ерік Найман зазначає, що на девальвацію гривні впливає одразу кілька основних чинників. Насамперед це погашення боргів "Укренерго" перед "зеленою" енергетикою. Також впливає повернення експортного ПДВ, яке здійснюють у гривні.

Третім фактором, на думку експерта, є "м'яка втеча" нерезидентів з ринку ОВДП.

"У сукупності всі ці фактори призвели до зміни кон'юнктури. А вони, у свою чергу, стали результатом планомірних подій... Також з'явилася нова інформація про загострення ситуації на кордоні... До того ж у світовій економіці починають назрівати кризові явища. І інвестори про всяк випадок фіксують прибуток" і тікають із таких м'яких валют, з таких країн як Україна”, – зазначив Найман.

На думку Наймана, до кінця цього року вартість долара може сягнути 28 гривень. При цьому існує можливість подальшої девальвації гривні на початку 2022-го.

"Швидше за все, перша хвиля якась буде, але ближче до посівної та березня будуть проявлятися інші тенденції ", - додав експерт.

Раніше ми також повідомляли про те, що економіст розповів, чого очікувати від гривні в наступному році.