RU  UA

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Фiнанси

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

В Білорусі завели справу проти співробітників заводу, що належить українцям

Генпрокуратура Білорусі порушила кримінальну справу стосовно колишнього генерального директора заводу ВАТ "Оршанський авіаремонтний завод" та посадових осіб українського машинобудівного підприємства "Мотор Січ", яке виступає в якості одного з власників заводу.

Про це повідомляється на сайті Генеральної прокуратури Білорусі.

Співробітники прокуратури оглянули офіси представництва "Мотор Січ" в Білорусі та вилучили документи, які стосуються діяльності українського інвестора.

"За результатами перевірочних заходів Генеральною прокуратурою стосовно колишнього генерального директора заводу і посадових осіб ПАТ "Мотор Січ" порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.426 КК Республіки Білорусь (перевищення службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки). Підставою до порушення кримінальної справи послужило заподіяння посадовими особами заводу шкоди в особливо великому розмірі, а також істотної шкоди його інтересам", - йдеться в повідомленні.

Також в прокуратурі Білорусі відзначили, що перевірка дотримання законодавства при виконанні ПАТ "Мотор Січ" інвестиційного договору, а також здійснення фінансово-господарської діяльності ВАТ "Оршанський авіаремонтний завод" триває.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" повідомляв, що влада Білорусі готується відновити контроль над розташованим на території країни "Оршанським авіаремонтним заводом", одним з власників якого виступає "Мотор Січ".