RU  UA

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Енергетика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Наглядовій раді "Нафтогазу", що погодилася продовжити свої повноваження, варто підставити плече новому голові правління - економіст

Якщо іноземні члени наглядової ради НАК "Нафтогаз України", з огляду на важливість збереження стабільності діяльності державної компанії, погодилися на рік продовжити свої повноваження і зберегти послідовність і спадкоємність корпоративного управління, то їм потрібно підставити плече новому голові правління.

Таку думку висловив у своїй колонці експерт-аналітик, економіст Борис Кушнірук.

"Зрозуміло, що певний дискомфорт у відносинах нинішнього складу наглядової ради та голови правління зараз є. Але з урахуванням того, що йому урядом надано певний картбланш, то він, як кожен керівник, має отримати право на формування складу своїх заступників. Рік спільної діяльності голови правління і членів наглядової ради має продемонструвати взаємну повагу і підтримку", - пише Кушнірук.

На його думку, ніхто з них не виграє, а головне - не виграє українська держава, якщо, замість демонстрації єдності, назовні виплеснуться конфлікти між НР і главою правління НАК "Нафтогаз України".

"Особливо будуть раді цьому емісари Кремля, які розповідатимуть державним діячам в європейських столицях про конфлікти і непередбачуваність діяльності української державної компанії, від якої залежить енергетична стабільність не тільки України, а й в значній мірі - Європи", - вважає Борис Кушнірук.

Експерт підкреслив, що криза корпоративного управління НАК "Нафтогаз" - це виклик, який може зробити її як ефективніше, так і зруйнувати.

"Сподіваюся, що, незважаючи на все, новий глава правління і члени НР будуть рухати цю компанію вперед. Хоча, змушений знову підкреслити, що без активної підтримки з боку уряду, парламенту і глави держави домогтися цього буде вкрай складно", - зазначив Борис Кушнірук.

Раніше повідомлялося, що п'ять членів наглядової ради НАК "Нафтогаз України" готові прийняти пропозицію Кабінету міністрів і Офісу президента і підписати контракти про роботу терміном ще на один рік.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України з 1 червня 2021 оголосив конкурс з відбору чотирьох незалежних членів наглядової ради НАК "Нафтогаз України".