RU  UA

Понеділок, 16 вересня
  • НБУ:USD 40.90
  • НБУ:EUR 45.10
НБУ:USD  40.90
Енергетика

Новини

15 вересня

Всі новини

МАГАТЕ допоможе завершити будівництво блоків на Хмельницькій АЕС

Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) надасть свою підтримку в питанні добудови блоків на Хмельницькій атомній електростанції (АЕС).

Про це інформує Міністерство енергетики.

"Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) висловило свою підтримку намірам України щодо розширення атомної енергетики, зокрема завершення будівництва блоків на Хмельницькій атомній електростанції (АЕС), і готове надати технічну підтримку проєкту", - йдеться у повідомленні.

Під час зустрічі міністр енергетики України Герман Галущенко вказав, що наразі перемовини з Болгарією щодо постачання реакторів перебувають вже на фінальному етапі. Будівництво може початися, щойно Верховна Рада ухвалить відповідний законопроєкт.

Гроссі у відповідь зазначив важливість цього проєкту і запевнив, що МАГАТЕ підтримає його реалізацію. За його словами, участь агентства сприятиме дотриманню високих стандартів ядерної безпеки. Також Гроссі запропонував започаткувати місію технічної підтримки для забезпечення безпечної інтеграції нових компонентів у чинні системи, що має підвищити довіру до проєкту з погляду ядерної безпеки.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" писав, що внаслідок масованої ракетної атаки 26 серпня Росія порушила роботу Рівненської та Південноукраїнської АЕС.