RU  UA

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Налоги

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Нардеп заявив про необхідність змінити умови оподаткування для крафтового пива і ТВЕНів

В умовах кризи доцільно на 2021 скасувати акцизи на пиво для крафтових пивоварень і підтримати поступовий підхід у підвищенні акцизів на тютюнові вироби для електричного нагрівання.

Про це заявив народний депутат, голова підкомітету ринку капіталів Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Андрій Ніколаєнко, передає УНІАН.

"Я озвучив свою позицію на Комітеті - я проти підвищення акцизів на пиво. Більш того, мною було подано пропозицію щодо підтримки крафтових пивоварень і скасування для них акцизного збору на 2021 рік", - повідомив Андрій Ніколаєнко.

Також народний депутат підтримав більш поступовий підхід у підвищенні акцизів на ТВЕНи - на противагу запланованого в законі №466 підвищенню акцизів на ТВЕНи відразу в 4 рази.

"Хоча я пропагую здоровий спосіб життя (а споживання будь-яких тютюнових виробів є шкідливою звичкою) проте, я підтримую більш поступовий підхід у підвищенні акцизів на ТВЕНи. Вважаю, що даний підхід є більш виваженим", - впевнений народний депутат Андрій Ніколаєнко.

Разом з прийняттям держбюджету, в парламенті планують підвищити акцизи на пиво з 2,78 до 3,10 грн за 1 літр продукції.

Що стосується акцизів на ТВЕНи, то їх різке підвищення (в 4 рази) передбачено вже чинним законом України №466. Втім проти підвищення вже виступили в Раді підприємців при Кабінеті Міністрів України, Мінекономіки, а також у багатьох бізнес-асоціаціях.

А в Національній організації роздрібної торгівлі попереджають, що різке підвищення акцизів на ТВЕНи створить суттєві проблеми для малого бізнесу, який здійснює їх продаж, і може привести до банкрутства великої кількості фізичних осіб-підприємців та малих підприємств.