RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Налоги

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Податок на нерухомість: коли потрібно декларувати житловий будинок

Українцям роз'яснили, чи потрібно декларувати будинок в рамках "податкової амністії", якщо він перебуває у спільній власності.

Про це йдеться у повідомленні Державної податкової служби, пише РБК-Україна.

Як зазначається, таке нерухоме майно можна задекларувати та сплатити податки, якщо воно придбане за рахунок доходів, що підлягають оподаткуванню, проте з яких не булb сплачені податки та збори. Людина самостійно вирішує, які активи будуть зазначені у декларації.

При цьому Податковий кодекс визначає перелік об'єктів нерухомого майна, стосовно яких не проводиться збір із одноразового добровільного декларування. Передусім йдеться про житлові будинки, зареєстровані у встановленому порядку в Україні, сукупною площею не більше 240 квадратних метрів; житлові будинки незавершеного будівництва (такої ж самої площі) за умови наявності у громадянина права власності на ділянку землі відповідного цільового призначення.

В Україні стартувала податкова амністія з 1 вересня 2021 року. Це - добровільне одноразове декларування фізособами власних активів з подальшою сплатою одноразового збору у держказну. На амністію відведено рік.

Нагадаємо, що з початку кампанії одноразового добровільного декларування майна фізичних осіб задекларовано майно на суму 1 136 400 000 грн, задекларована сума до сплати збору склала 68,6 млн грн.