RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Різке подорожчання проїзду в Києві: у чому абсурд ситуації та по скільки можуть стати маршрутки

У Всеукраїнському об'єднанні перевізників заявили, що вартість 20 грн за одну поїздкиу у громадському транспорту, яку введуть у Києві з 1 січня, можуть зменшити.

Про це сказав голова об'єднання Ігор Житинський, повідомляє "Сьогодні".

За його словами, раніше все було навпаки – спочатку у столиці дорожчав проїзд маршрутками, а потім комунальний транспорт, оскільки комтранспорт дотується від міста та отримує всілякі субвенції з бюджету. Приватні маршрутки в свою чергу влада Києва "оминає".

"Подорожчання транспорту неминуче – все дорожчає: пальне, запчастини, електроенергія. Але те, що місто вирішило підняти вартість проїзду відразу в 2,5 рази, м'яко кажучи, шокувало всіх", - сказав Житинський.

Він додав, що якщо у столиці все ж піднімуть тарифи, то маршрутки також дорожчатимуть, адже перевізники купують транспорт за власні кошти та не можуть працювати собі на збиток. На його думку, влада Києва маніпуліює "цифрами".

"Я не виключаю, що буде заявлено іншу вартість, меншу за 20 гривень", - наголошує експерт.

Раніше голова Асоціації перевізників Києва та Київської області Ігор Мойсеєнко розповів "Апострофу", що тарифи ще будуть обговорюватися на рівні громадськості, а ціна на проїзд у 20 грн не є остаточною.