RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

На озеро у Києві прилетіли чорні лебеді: чому фахівці стурбовані

У суботу, 18 декбаря у Києві на озеро Вирлиця Дарницького району прилетіли чорні лебеді. Фахівці зазначають, що поява цих птахів у грудні – аномальне явище, і що їм потрібен інший клімат, тепліший. У Києві вони можуть отримати обмороження.

Відео із чорними лебедями виклав на сторінці у групі "ПознякиОсокоркиХарківський" у Facebook Іван Кічера.

Як повідомив доглядач притулку для лебедів у Межигір'ї Сергій Григор'єв сайту "Сьогодні", чорні лебеді вважаються екзотичними, їх тримають у парках та зоопарках, підрізаючи крила, щоб не відлетіли.

"Такі птахи мають жити в більш щадних умовах. Вони виводяться у неволі і вже не вважаються дикими. Є великий ризик обмороження лап, якщо чорний лебідь у мороз буде на відкритій водоймі. Також їм необхідний корм", - вважає експерт.

За словами Григор'єва, птахи прилетіли до столиці України з Європи, але він більше схиляється до версії, що лебеді відлетіли з якогось маєтку у столиці. Фахівець вважає, що їх треба відловити, оскільки вони можуть не пережити морози.

Раніше "Апостроф" писав, що на одному з київських озер через необережність місцевих жителів масово вбивають рідкісних тварин: лебедів, червоного огаря, багато качок.