RU  UA

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Зламані двері, як зламана доля: під посольством Росії у Києві пройшла яскрава акція, фото

У понеділок, 21 лютого, біля посольства РФ у Києві пройшла акція на підтримку кримських політв'язнів, у якій взяли участь відомі українці.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці акції.

На площі біля посольства активісти встановили 11 зламаних дверей червоного кольору. За задумом організаторів, зламані двері символізують 11 зламаних життів цивільних журналістів, кримських татар.

"11 зламаних дверей - як символ 11 зламаних життів цивільних журналістів, кримських татар встановлять перед посольствами Російської Федерації в Києві, Варшаві та біля Бранденбурзьких воріт у Берліні" , - інформують організатори.

Акція проходить у рамках міжнародного проекту «Крим, 5 ранку» під час Тижня опору окупації Криму, який триватиме з 21 по 26 лютого. Зазначається, що проект отримав таку назву, тому що російські спецслужби приходять під ранок близько п'ятої, коли люди особливо беззахисні і ніхто не прийде на допомогу.

"Вони не стукають у двері, а ламають їх. Як ламають життя сімей, що залишаються без батька та чоловіка на багато років. У цей час ніхто не чує голос політв'язнів. Ми повинні стати їхніми голосами, щоб світ почув про них правду".

В акції біля посольства брали участь фронтмен гурту «Антитіла» Тарас Тополя, солістки гурту Dakh Daughters, Наталя Галаневич та Ганна Нікітіна, які зачитали п'єсу «Крим, 5 ранку».


Нагадаємо, раніше "Апостроф" повідомляв про те, що Шевченківському районі Києва осквернили арт-об'єкт, присвячений політичним ув'язненим в окупованому Криму.