RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Будували 30 років: коли в Києві відкриють Подільсько-Воскресенський міст

У мерії Києва анонсували відкриття найближчими тижнями довгобуду - Подільсько-Воскресенського мосту.

Про це заявив мер столиці Віталій Кличко в ефірі ЗМІ, пише bigkyiv.

Читайте також: Обвал Дегтярівського мосту: силовики розпочали масштабні обшуки по справі, фото

Як зазначив міський голова, через дуже короткий проміжок часу матиме нагоду відзвітувати про відкриття руху на цьому мосту.

"Я думаю, що найближчими тижнями це вже відбудеться. Ми закінчуємо", - повідомив він.

Мер уточнив, що йдеться про введення в експлуатацію тільки частини одного із найбільших інфраструктурних об'єктів столиці.

За його словами, було багато спекуляцій довкола цього мосту, оскільки для декого - це "арка через Дніпро". Проте всі, хто поїде через нього, будуть здивовані, оскільки йдеться "про 9,5 кілометрів мосту у повітрі над островами і Дніпром", додав Кличко.

Варто зауважити, що міст вважається довгобудом, адже його почали споруджувати ще 1993 року за проєктом, розробленим у 1987-89 роках. Проте реалізацію проєкту зупинили майже відразу після початку через нестачу коштів. Було кілька спроб поновити будівництво, але щоразу не вистачало фінансування. Поновлювали зведення об'єкта у 1996 році, 2003 року, у 2018-му роботи пожвавилися.

Перед місцевими виборами у 2020 році вперше заговорили про відкриття мосту, однак цього не сталось через коронавірус. Окрім того, блокували роботу мешканці Русанівських садів - дачного масиву. Оскільки звідти виселили близько 300 родин. Більшості з них виплатили грошові компенсації та дали квартири, 80 сімей погодились на земельні ділянки в межах Биківні. Проте проблемними лишилися 22 дачні будинки.

Хотіли відкрити 2021-го, проте не вдалося, готовність мосту становила 90%. Цьогоріч навесні влада Києва вперше озвучила нові дати запуску: до кінця 2023-го буде готовий виїзд на Русанівські сади, а 2024-го – виїзд на Троєщину.

Раніше ми повідомляли, що мер столиці Віталій Кличко попередив киян, що у місті фактично не можна їздити по п’яти мостах.

  • Вас також може зацікавити:

Чому "втомився" Дегтярівський міст: прокуратура почала розслідування причин обвалу

У Києві відремонтували та відкрили для прогулянок "скляний" міст: фото

Віталій Кличко показав, якою буде нова рекреаційна зона на Оболоні з укриттям поруч