RU  UA

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Суд відправив за грати самопроголошеного "голову Димерської громади", який співпрацював з окупантами

Самопроголошений голова Димерської тергромади, який співпрацював з окупантами на Київщині, отримав, за рішенням суду, 9 років ув'язнення.

Про це повідомила прес-служба СБУ Києва та області.

Читайте також: Загрожує довічне: СБУ затримала зрадницю, що готувала ракетний удар по Одесі, фото

В СБУ повідомляють, що колаборант під час окупації смт Димер Вишгородського району добровільно погодився співпрацювати з окупаційними військами РФ. На початку березня 2022 року він примусово зібрав місцеве населення та оголосив себе новообраним головою Димерської територіальної громади.

"Кожного дня о 10:00 годині він проводив нараду з представниками російських військ з позивними «Клен» та «Отєц Кіріл», де вони разом вирішували нагальні потреби російських військових. Особисто колаборант займався підбором фахівців для ремонту електромереж, водіїв для вивезення документів селищної ради, бухгалтерів для організації роботи так званої нової адміністрації, запуском роботи місцевих магазинів та служб", - повідомляють в СБУ.

Крім того, під гарантії особистої безпеки він "здав" окупантам учасників АТО\ООС, членів місцевої Тероборони, допомагав росіянам орієнтуватися на місцевості.

Солом’янський районний суд м. Києва визнав його винним за ч. 5 ст. 111-1 та ч.3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність) та (несанкціоноване поширення інформації про Збройні Сили України та інші військові формування в умовах воєнного стану). Його засуджено до 9 років тюремного ув’язнення з конфіскацією майна.

Раніше ми розповідали, що в Бердянську підірвали організаторку путінських виборів.

  • Вас може зацікавити:

Під Херсоном знищили будинок відомого колаборанта: хто він і чим відзначився

В центрі Луганська підірвали колаборанта Попова: фото, відео і всі подробиці про вбитого

Розплата прийшла: окупанти кинули на підвал гауляйтерку Кирилівки зі спільницею