RU  UA

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85

Новини

28 вересня

Всі новини

В Yasno пояснили причини відсутності світла в Києві по пів дня

В енергетичній компанії Yasno пояснили, яка тривалість відсутності світла в Києві може вказувати на аварію і не пов'язана з відключеннями електроенергії. За такої ситуації слід скаржитися.

Про це розповів керівник Yasno Сергій Коваленко у соцмережі Facebook.

Він зауважив, що в понеділок, 24 червня, за командою Укренерго оператори системи розподілу вимкнули одномоментно три групи споживачів, разом із "чорними" та "сірими" зонами. Було відключено майже 38 тис. багатоквартирних та приватних будинків.

У середньому відсутність електроенергії за добу становила 9 годин 42 хвилини. Середня тривалість між включеннями - 3 години 28 хвилин, а максимальна - 6 годин 50 хвилин. Ті, в кого не було енергії більше цього часу, очевидно, зіткнулися з аваріями.

"Якщо у вас було більше 7 годин без світла, то треба писати заявку в мережі. Скоріш за все, це аварія", - зазначає Коваленко.

Гендиректор Yasno наголосив на питанні справедливості розподілу обмежень. Стверджує, що існує два рівні справедливості:

  • між регіонами/областями;
  • всередині самих регіонів.

"Кожен регіон повинен розділити кінцевих споживачів на 6 груп/черг з приблизно однаковим споживанням всередині кожної групи. І потім Укренерго, знаючи споживання кожної групи в регіонах, дає команду відключати 1, 2 або 3 групи/черги", - зазначив керівник компанії.

При цьому вказав на проблеми місцевих ОСР, які мають виконувати команди з відключення електроенергії відповідно до графіків. З-поміж них - несправність автоматики, застаріле обладнання, труднощі з балансуванням всередині груп у зв'язку з коливанням споживання.

"Ми зі свого боку аналізуємо, як одні чи інші гравці виконують свої обов'язки та намагаємось зробити краще для своїх клієнтів", - додав Коваленко.

Нагадаємо, за інформацією Укренерго, 26 червня будуть знову діяти графіки погодинних відключень з 00:00 до 24:00.