RU  UA

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10

Новини

19 вересня

Всі новини

Київ вимагатиме відбудувати садибу Зеленських, — Кличко

Влада Києва домагатиметься відбудови несанкціоновано знесеної садиби Зеленських.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

"Місто позиватиметься в суді до забудовника, який несанкціоновано зніс садибу Зеленських, та до власників будівлі, яку нахабно знищили. І вимагатиме заново відбудувати садибу в тому вигляді, який вона мала", – написав Кличко.

Разом з тим він зауважив, що землю під садибою Зеленських місто не передавало власнику будівлі, а це свідчить про незаконне використання земельної ділянки для будь-яких робіт: "Тому встановлення будь-яких парканів навколо ділянки, заїзд будь-якої будівельної техніки є незаконним. І поліція повинна на це реагувати".

Мер Києва додав, що міська влада наполягатиме, щоб правоохоронні органи зʼясували і оприлюднили для громадськості всіх фігурантів, які стоять за процесом знищення садиби. А місто своєю чергою сприятиме правоохоронцям, надаватиме необхідну документацію, щоб розслідування було обʼєктивним та винні були притягнуті до відповідальності

Нагадаємо, раніше "Апостроф" писав, що правоохоронці розпочали кримінальне провадження за фактом незаконних дій щодо знесення садиби Зеленських у Києві попри її арешт.