RU  UA

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10

Новини

19 вересня

Всі новини

Самовільно зайняв кілька ділянок та побудував ресторан - підприємцю в Києві оголосили підозру

В Києві викрили підприємця, котрий самовільно зайняв кілька земельних ділянок в Дніпровському районі та збудував біля озера Тельбін ресторанний комплекс.

Про це повідомила Київська міська прокуратура.

Пресслужба прокуратури зауважує:

"Подільською окружною прокуратурою міста Києва повідомлено про підозру директору приватного товариства за фактом самовільного будівництва об’єктів нерухомості на самовільно зайнятій земельній ділянці (ч. 3 ст. 197-1 КК України)".

Слідство встановило, що директор одного з приватних товариств в Києві самовільно зайняв частину трьох земельних ділянок в Дніпровському районі столиці в прибережній захисній смузі озера Тельбін: "...без рішення органів виконавчої влади чи органів місцевого самоврядування про передачу йому у власність чи у користування землі".

Без відповідних документів він побудував там приміщення, які здавав в оренду іншим підприємцям. Натомість насправді земельні ділянки площею 0,1535 га, на яких без жодних дозволів побудовано ресторанний комплекс, перебувають у комунальній власності.

"На даний час готується клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється СВ ВП в річковому порту Київ ГУ НП у м. Києві", - повідомляють в прокуратурі.

Крім того, правоохоронці також готують позови до суду про повернення земельних ділянок у користування законному власнику - громаді міста Києва - та знесення самовільно побудованої нерухомості.

Поліція Києва зауважує: "... 60-річний киянин з квітня по вересень самовільно захопив частини земельних ділянок площею 0,15 гектара й з метою прибутку збудував там кафе та вісім нежитлових будинків. Загальна площа незаконної забудови становила понад 650 квадратних метрів, які чоловік здавав в оренду іншим підприємцям".

"Слідчі звернулися до суду з клопотанням про накладення арешту на незаконно зведені об’єкти нерухомості, а фігуранту повідомили про підозру за ч. 3 ст. 197-1 ККУ, санкція статті передбачає до трьох років обмеження волі", – повідомляють в поліції.

Раніше у Києві працівники Національної поліції та Служби безпеки викрили адвоката, який за чималі гроші допомагав громадянам призовного віку уникнути мобілізації. Такі послуги стартували від трьох тисяч доларів.