RU  UA

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Інфраструктура

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

У Києві різко збільшиться кількість зарядних станцій для електромобілів

У Києві встановлять 50 станцій для підзарядки електромобілів в рамках Меморандуму щодо створення та розвитку інфраструктури для електричних автомобілів.

Про це повідомили в прес-службі КМДА.

Меморандум підписали Київська державна адміністрація і група "Нафтогаз". Використання відновлюваних джерел енергії сприятиме зменшенню викидів шкідливих газів і поліпшить стан атмосферного повітря в Києві.

"З одного боку, ми збільшуємо частку проектів з альтернативної енергетики, з метою досягнення вуглецевої нейтральності у 2040 році. З іншого - робимо свій вагомий внесок в покращення екологічної ситуації в нашій країні", - говорить Сергій Перелому, перший заступник голови правління "Нафтогаз".

В рамках Меморандуму вже встановили одну зарядну станцію на Бессарабській площі. Там є чотири паркувальних місця з зарядним комплексом типу EUA-2. Один автомобіль витрачає на підзарядку до 2,5 годин. Розрахунок можна проводити за допомогою спеціального мобільного додатку.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що кияни перетворили багатоповерхівку в міні-електростанцію, встановивши на фасаді сонячні панелі.