RU  UA

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Інфраструктура

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Є тільки один вихід: експерт розповів, як навести порядок з громадським транспортом у Києві

Вирішити проблему з громадським транспортом у Києві можна за умови заборони автобусів малої місткості.

Про це йдеться в матеріалі видання "Апостроф".

За словами експерта та заступника міністра фінансів Олександра Кави, влада може навести порядок з транспортом у столиці, якщо заборонять автобусам малої місткості виходити на рейси.

"Тому що це не європейський вид транспорту для великих міст. Європейський тренд - трамваї, тролейбуси, електробуси, в першу чергу, і вже потім дизельні автобуси, яких в Європі стає все менше. В першу чергу міська влада повинна була б дбати про збільшення кількості рухомого складу на муніципальному транспорті і так само займатися розвитком муніципальної мережі маршрутів, оскільки вона далека від потреб киян", - пояснив Олександр Кава в спілкуванні з журналістами.

Експерт також порівняв громадський транспорт в Києві і Варшаві. За словами Олександра Кави, в столиці України на маршрути виходить близько 1100 одиниць муніципального транспорту, а в польському місті - 2800 трамваїв, автобусів і електробусів. Більш того, київські трамваї поступаються польським по місткості - у Варшаві вони багатосекційні і по ємності дорівнюють двом українським вагонам.

Також читайте матеріал "Апострофа": Хочу "Мерс", а грошей немає: як поліпшити ситуацію з маршрутками в Києві.