RU  UA

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Інфраструктура

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

29 квітня

Всі новини

Проблема - в географії: через що затопило станції метро "Берестейська" та "Академмістечко"

В Києві затопило станції метро "Берестейська" та "Академмістечко" через те, що вони географічно знаходяться в низині.

Про це «Апострофу» розповіла заступниця директора КП «Метрополітен» Наталія Макогон

Наталія Макогон запевнила, що зі зливними системами все гаразд, проблема була в аномальній стихійній ситуації.

«Випав чи не тижневий рівень опадів одразу, в одному місці. Щоби уникнути більш серйозної ситуації, станція метро «Берестейська» була зачинена на гермозатвор, щоби вода могла поступово піти в зливні системи. На «Академмістечку» для спрямування в зливні системи води достатньо було закрити станцію», - коментує ситуацію заступниця директора КП «Метрополітен».

Чиновниця наголошує, що проблема виникла лише з двома станціями – але виключно через їхню географічну розташованість.

«Вони знаходяться в низині, а вода йшла з проспекту Перемоги, і якраз там був пік стихії - основна маса дощу, що вчора випав. Хвиля води пішла згори, з дороги. Таку кількість води зливні системи міста прийняти не могли. Якщо ви, наприклад, різко виллєте в вашу ванну відро води, то потрібен час, щоб вона збігла. Одразу ваш стік не прийме всю цю воду», - говорить Наталія Макогон.

За словами пані Наталії, метрополітен до таких ситуацій готовий. Працівники підприємства відстежують прогноз погоди і мають карту станцій, що знаходяться в потенційних містах підтоплень. Звісно, доводиться, закривати станції метро.

«У Києві підтоплення відбуваються не вперше, не вдруге і не всьоме. Це стихія. Ми ці ситуації відпрацьовуємо, - коментує Наталія Макогон. - Так само люди боролися зі стихією й підтопленнями в сусідніх європейських країнах тиждень тому. Це ситуації, в яких треба працювати, і фахівці працюють: є протоколи, де прописані всі алгоритми роботи».

Керівник метро наголошує, що складних ситуацій вдалось уникнути – на станціях не пошкоджена жодна автоматика, а перекрити довелось лише дві станції, і то ненадовго. Закликає пасажирів ставитись до таких ситуацій із розумінням. «Якщо є стихія, для її подолання потрібен час та певні заходи».

Нагадуємо, 19 липня через зливу затопило касову залу станції метро «Берестейська», через що її повністю закрили на вхід і вихід та евакуювали людей. Станцію «Академмістечко» закрили частково.

Раніше "Апостроф" повідмоляв, що на Київ у середу, 21 липня, знову обрушиться потужна гроза, як і в перший день тижня. Особливо постраждають населені пункти в Київській області.