RU  UA

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Інфраструктура

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

Всі новини

Київрада остаточно відхилила популістське рішення про заказник на Вирлиці

Сесія київської міської ради 23 вересня не підтримала ініціативу про оголошення ландшафтним заказником місцевого значення озера Вирлиця у Дарницькому районі столиці.

Відповідна пропозиція не набрала необхідної мінімальної кількості голосів Київради.

Можна констатувати, що депутати Київради погодились, що в ситуації з Вирлецею необхідне скоріше комплексне рішення, яке не б консервувало ситуацію з усіма її проблемами (як у випадку із заказником), а дало б змогу забезпечити інтереси усіх дотичних сторін. Прагнення еко-активістів відновити природні умови для місцевої флори і фауни, наразі забруднені та недоглянуті, без певного комплексу робіт не відповідають очікуванням громади.

Адже перш за все йдеться про інтереси громади і мешканців навколишніх територій, які зацікавлені у покращенні екології озера, якості води в ньому, а також у розвитку відповідної рекреаційної інфраструктури на його берегах.

Окрім того, створення заказника поставило б перед містом складе питання із забезпеченням функціонування зеленої гілки метро. Справа в тому, що наразі на Вирлиці необхідно провести роботи з берегоукріплення, оскільки в іншому випадку є значні ризики підтоплення лінії метрополітену і станції метро "Вирлиця".

Таким чином, сьогоднішнє конструктивне рішення Київради дає передумови вважати, що питання з одним із найбільших столичних озер усе ж буде вирішено комплексно. Тим більше, що наразі існує інвестор, який готовий у погодженні з владою міста провести роботи з облаштування берега в інтересах громади.