RU  UA

Субота, 29 червня
  • НБУ:USD 40.22
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.22
Інфраструктура

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 червня

Всі новини

"Велике будівництво" Зеленського береться за добудову Дарницького мосту у Києві

"Укрзалізниця" підписала контракт на 1,15 млрд грн з підрядником на завершення будівництва Дарницького мосту у Києві. Будівництво мостового переходу на 6 смуг руху з пропускною здатністю 35 тисяч автомобілів на добу завершать у рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", повідомляє Міністерство інфраструктури України.

Роботи на Дарницькому мосту заморозили понад 10 років тому. Наразі залізнично-автомобільний міст через Дніпро неможливо використовувати на повну потужність через недобудову автомобільних з’їздів на лівому березі Дніпра. Через це виникає дисбаланс: Південний міст та міст Патона значно перевантажені, тоді як Дарницький має суттєвий резерв пропускної здатності.

За словами міністра інфраструктури Олександра Кубракова, довгобуди - це заморожені інвестиції, цінність яких з кожним роком зменшується. В рамках президентської програми "Велике будівництво" лише за один рік по всій країні розморозили будівництво на десятках об’єктів. Київ наразі вибивається із загальнонаціональних трендів.

"Вірю, що завершення Дарницького мосту, Київської обхідної дороги та Kyiv City Express повернуть в столицю масштабні проєкти", - додав міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський повідомив, що в рамках ініційованої ним програми "Велике будівництво" цього року планується будівництво та оновлення245 мостів.