RU  UA

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Інфраструктура

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

"Глибочицька" та "Татарка": у мережі показали, як би виглядали так і не збудовані станції київського метро

У Мережі опублікували відновлені архітектурні ескізи станцій метро "Глибочицька" та "Татарка", які планували будувати у Києві наприкінці 90-х.

Про це повідомляє блогер Олег Тоцький.

За його словами, 1996 року Укрметротоннельпроект видав проектну документацію на будівництво першої пускової ділянки Подільсько-Воскресенської лінії метро: від ст. "Глибочицька" (пересадкова на "Лук'янівську") до ст. "Татарка". Реальне будівництво так і не розпочалося. Однак завдяки знайденій докладній записці до проекту, стало можливим відновити архітектурні ескізи станцій.

"По кожній зі станцій було розроблено два варіанти оформлення. Відрізнити "Глибочицьку" від "Татарки" дуже просто: перша побудована на контрасті жовтого та чорного, а друга має яскраві помаранчеві (червоні) акценти. Обидві станції пілонні, відрізнялися шириною платформи та діаметром центрального залу: у "Глибочицької" - 9,8 м, у "Татарки" - звичні 8,5 м ", - повідомляє блогер, який пише про інфраструктуру Києва.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що на лівому березі Києва триває підготовка до будівництва гілки метрополітену в напрямку одного з найбільших районів міста - Троєщини.