RU  UA

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Інфраструктура

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Starlink, безкоштовне харчування та душ у вагоні: фото "залізного містечка", презентованого в Ірпені

У суботу, 18 червня, відбулася презентація "Залізного містечка" для громадян, які втратили житло внаслідок окупації або бойових бій.

Про це повідомляє кореспондент "Апострофу" з місця подій.

Презентація "Залізного містечка" за участю керівництва "Укрзалізниці" та представників міської ради Ірпеня відбулася о 17:00 18 червня.

Інфраструктурний об’єкт складається з 5 нових вагонів-купе з кондиціонуванням та санвузлами, окремого вагону-ресторану та вагону з душовими кімнатами.

Задля зручності громадян, які втратили житло внаслідок окупації або бойових дій, на території облаштовано дитячий і спортивний майданчики, барбекю-зону з альтанками та встановлено обладнання Starlink для високошвидкісного інтернет-з'єднання.

Кореспондент "Апострофу" зазначає, що безплатне триразове харчування забезпечує партнер "Укрзалізниці" World Central Kitchen. Задля зручності мешканці "Залізного містечка" також матимуть змогу безкоштовно користуватися велосипедами та бібліотекою українських видавництв.

Інфраструктурний об’єкт для громадян розташований на вул. Центральній, на відстані 10 хвилин від центрального залізничного вокзалу. "Залізне містечко" розраховане на 25 українських родин.

На цей час на території об’єкту зареєстровані 56 мешканців - 27 вже тут живуть, а зможуть жити понад сто людей.

Раніше ми розповідали, що під Києвом відкрили модульне містечко для переселенців.