RU  UA

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Місто

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

У Києві катастрофа в "ковідних" лікарнях - місць майже немає: лікар підказав вихід

У зв'язку з новою хвилею епідемії коронавірусу в Києві лікарні переповнені, місць не вистачає.

Київ вводить жорсткий карантин: названо дату

Про це в ефірі ток-шоу "Право на владу" заявив президент Асоціації анестезіологів України, експерт МОЗ, лікар відділення інтенсивної терапії Київської міської клінічної лікарні №17 Сергій Дубров.

Зокрема, в його лікарні вже немає місць. Лікар навів приклад: є пацієнт, якого не можуть перевести в інфекційне відділення з відділення інтенсивної терапії через те, що фізично нікуди його перевести.

"Дійсно, найкращі лікарні міста Києва заповнені на 100%. Є потенційно резервні місця. КМДА, Департамент охорони здоров'я збільшили кількість ліжок "ковідних", але вони не всі на сьогодні реально запущені. Лікарні "Укрзалізниці", які визначені для надання допомоги пацієнтам з COVID-19, на сьогодні немає жодного пацієнта. Не вирішені питання фінансування цих закладів, оскільки оскільки це відомчі заклади", - заявив лікар.

За його словами, ситуація наближається до критичної. Однак є вихід: треба терміново прийняти рішення, які дозволять госпіталізувати пацієнтів в відомчі лікарні, в установи Національної академії медичних наук, де можна швидко і якісно організувати медичну допомогу.

Також про важку ситуацію розповіла волонтер Леся Литвинова на своїй сторінці в Facebook.

"Чекаю в офісі пані, яка не змогла покласти в лікарню двох старих. Місць немає. Вже виїхала. І жінку, у якої мама в 8 лікарні. В реанімації місць немає. У палаті кисню на всіх не вистачає. Сатурація 53. Викликає таксі.

Вдень дзвонив лікар з райцентру. У нього пара реанімаційних пацієнтів на моїх СРАР в звичайних палатах. Місць в реанімації немає. Просив дати ще для одного.

В області місць немає. Що б не говорила статистика. У Києві - практично немає. Бережіть себе. Будь ласка. Бережіть себе", - написала вона.

Як повідомляв "Апостроф", раніше лікар-радіолог Київської міської клінічної лікарні №12 розповів, що місць в опорних лікарнях не залишилося.