RU  UA

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Місто

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

"Досить нас грабувати!": вкладники "Аркади" пікетували Київраду і штаб Порошенка

У четвер, 16 грудня, представники Об’єднаного Активу інвесторів збанкрутілого банку "Аркада" вийшли на центральні вулиці столиці з метою нагадати депутатам Київради про їхні зобов’язання та спонукати їх до вирішення соціальної проблеми добудови майже чотирьох десятків багатоповерхівок.

Вони наголошують: згідно з Меморандумом про добудову трьох "Аркадівських" ЖК, Київрада взяла на себе зобов’язання забезпечити прийняття рішення про продовження оренди 5 земельних ділянок землі площею 176 га на житловому масиві Осокорки-Центральні.

Саме за рахунок 10% доходу від реалізації квадратних метрів, які планується звести на цій території, відповідно до Меморандуму, має бути профінансована добудова житла для 11 тисяч київських сімей.

Наразі договори оренди за 3 з 5 ділянок є дійсними, а відомості про продовження терміну оренди до 2035 року внесені в реєстр. Проте депутати Київради вчергове заблокували ухвалення проєкту рішення щодо відкликання судових позовів.

Як повідомили мітингувальники, деструктивну позицію стосовно цього рішення зайняли представники фракції "Європейська солідарність", які повідомили, що не голосуватимуть за вирішення соціальної проблеми вкладників "Аркади". Тому автоколона протестувальників відправилась до офісу партії, аби поспілкуватись безпосередньо з очільником політсили Петром Порошенком.

Інвестори наголосили, що наступного разу проведуть мітинг під вікнами помешкання Порошенка та депутатів "ЄС".

"Ми живемо в столиці правової держави, а не в піратському Сомалі. Не дозволимо публічно грабувати та знищувати нас!", – зазначають вкладники "Аркади".

Вони також звернулись до президента України Володимира Зеленського. Голову держави просять взяти ситуацію під особистий контроль і не дозволити столичним політиканам позбавити вкладників права на законне житло.