RU  UA

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Місто

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Як буде виглядати Американський університет у Києві: фото та подробиці

У 2022 році в будівлі Річкового вокзалу у Києві планують відкрити Американський університет.

Про це в інтерв'ю Forbes розповів співзасновник навчального закладу, екс-спецпредставник Держдепу США по Україні Курт Волкер.

Як відомо, будівлю Річкового вокзалу передали американцям цього року, а в червні вже було представлено проект American University Kyiv.

За словами Курта Волкера, відкриття навчального закладу має відбутися у 2022 році, а вже навесні Американський університет набиратиме перших студентів на магістратуру.

За п'ять років American University Kyiv хоче зрости до 3800 студентів. Насамперед почнуть із програм у сфері менеджменту та IT, а через кілька років – у сфері інженерії, архітектури, дизайну та права.

"Ми намагаємося встановити ринкову ціну, вона не дуже відрізнятиметься від того, що українці вже платять у приватних школах. Ми ще й субсидуватимемо плату за навчання перші кілька років і даватимемо знижку, щоб зробити університет якомога доступнішим", - продовжив Курт Волкер в інтерв'ю журналістам.

Договір оренди Річкового вокзалу розрахований на 10 років, а до реалізації проекту залучили як американських, так і українських інвесторів.

Раніше ми розповідали, що деяким українським студентам хочуть збільшити стипендію до 6500 гривень.