RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Місто

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Активісти вимагали від Нацполіції розслідувати дії депутатки Київради Кулеби проти свободи зборів громадян

Активісти ГО "Спортсмени за майбутнє України" 18 лютого звернулися до Нацполіції Києва з заявою про те, що депутатка Київради від "Слуги народу" Євгенія Кулеба перешкоджає діяльності громадської організації. Під час засідання екологічної комісії міськради було зачитано прохання Кулеби звернутися до поліції через пікетування активістами місць, де вона офіційно зареєстрована.

Про це пише Aspi.

15 лютого, активісти ГО "Спортсмени за майбутнє України" подали до НАБУ заяву з вимогою допитати Кулебу у справі про хабар її однопартійця Владислава Трубіцина. Протестувальники вважають, що депутатці було відомо про його незаконні оборудки.

В той же день відбувалося засідання постійної комісії Київради з питань екологічної політики, на якому однопартійці Кулеби за її проханням ухвалили рішення про звернення до поліції за фактом пікетування активістами мешкань, де вона зареєстрована. Сама Кулеба на засіданні була відсутня. Чи була вона в Україні в час - невідомо.

Активісти вважають, що Кулеба з використанням службового становища намагається перешкодити діяльності ГО, її дії можуть підпадати під статтю 170 ККУ – "перешкоджання законній діяльності професійних спілок, політичних партій, громадських організацій".

Активіст ГО "Спортсмени за майбутнє України" Олексій пояснив: "Ми прийшли подати до Нацполіції Києва заяву на вчинення Євгенією Кулебою дій, що підпадають під статті КК: 170 (перешкоджання законній діяльності професійних спілок, політичних партій, громадських організацій), 340 (незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій) та 364 (зловживання владою)… Замість єднати громадян та розробляти закони для захисту столиці від російської агресії, вони займаються залякуванням патріотів. Ми офіційно подали заявки про проведення акцій, попередили, коли й куди будемо йти. На кожному пікеті були присутні працівники правоохоронних органів. А останні акції, з огляду на нелегкий для країни час, ми взагалі вирішили масово не проводити, щоб не дати шансу ворогу та таким, як Євгенія Кулеба, лити на нас бруд!"

Активіст Святослав додав: "Ми закликаємо журналістів провести розслідування щодо статків Євгенії Кулеби… Такого не буде, як з її однопартійцем Трубіциним, котрий вийшовши під заставу в 14,88 млн грн та сказав, що його підставили, а гроші внесла його дружина!.. Вся країна бачила, як Трубіцину давали хабар у 1,26 млн грн, а тепер він з себе робить жертву політичних переслідувань. Від кого?! Виборці ставлять Кулебі незручні питання, а вона у відповідь пише заяву у поліцію, щоб пресувати активістів... Ми налаштовані добиватися справедливості й у європейських судах. Закликаємо підтримати нас та чесних депутатів Київради"