RU  UA

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Місто

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Київрада підтримала проєкт "УДАРу Віталія Кличка" та захистила схили Дніпра від забудови російською компанією

Київрада на засіданні підтримала проєкт рішення про розірвання договору оренди двох ділянок на Володимирському узвозі з компанією, пов’язаною з росією.

Про це повідомив у Facebook співголова фракції "УДАР Віталія Кличка" у Київраді Дмитро Білоцерковець, який є автором зазначеного рішення.

"Захистили пагорби Дніпра від забудови російського бізнесу – це якщо коротко про сьогоднішнє засідання Київської міської ради. Сесійна зала підтримала проєкт рішення мого авторства, і ми розірвали договори оренди земельних ділянок на Володимирському узвозі №4 та №6 із забудовником, пов’язаним з росією. Російським забудовникам не місце в Києві!" - заявив Дмитро Білоцерковець.

За його словами, ці ділянки було передано в оренду для забудови ще у 2003 та 2004 роках.

"Місто передало ці ділянки в оренду забудовнику, який цього року активізував спроби їх забудувати. Попри те, що ділянки знаходяться в буферній зоні Софіївського собору та Києво-Печерської Лаври. Згодом стало відомо, що орендатор пов’язаний з країною-агресором росією. Місто не могло це ігнорувати та оперативно захистило пагорби Дніпра від забудови, зберігши автентичність столиці", - зазначив Білоцерковець.

Він продемонстрував на фото, про які ділянки йдеться і як вони могли виглядати після забудови.

Раніше Білоцерковець повідомляв, що виконавча служба погрожувала міській владі кримінальною відповідальністю за невидачу містобудівних умов та обмежень і тим самим фактично допомагала орендарю, пов’язаному з країною-агресором.