RU  UA

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Місто

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Три тисячі гектарів Біличанського лісу повернули громаді Києва - Віталій Кличко

Біличанський ліс остаточно визнали власністю громади Києва. Таке рішення ухвалено після розгляду питання у Верховному Суді.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

"Біличанський ліс остаточно повернули громаді Києва. Верховний Суд залишив в силі постанову Шостого апеляційного адміністративного суду, яким громаді столиці повернуто 3 000 гектарів Біличанського лісу. Юристи Департаменту земельних ресурсів КМДА, що діяли від імені Київради, забезпечили захист прав громади Києва та домоглися скасування в судах рішення Бучанської районної ради", - заявив Віталій Кличко.

Мер Києва зазначив, що Біличанський ліс є частиною Національного природного парку "Голосіївський". Проте у 2021 році Бучанська районна раза ухвалила рішення про збільшення території Коцюбинського за рахунок цього лісу.

"Смт Коцюбинське незаконно розширило свої території за рахунок Біличанського лісу. Бучанська районна рада намагалася забрати в киян ліс, щоб віддати його під забудову. Але столична влада відстояла інтереси киян у судах", - наголосив Віталій Кличко.

Раніше Київська міська рада зверталася до суду з позовом щодо зупинки дії рішення Бучанської райради, яка намагалась розширити межі селища Коцюбинське за рахунок Біличанського лісу.

Загалом столична влада захистила від забудови майже 30 га землі та передала її для облаштування парків та скверів.