RU  UA

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Події

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

А могло впасти на людей: у Києві величезна брила льоду впала на авто, фото

У ніч на суботу, 25 грудня, Оболонському районі столиці стався неприємний інцидент. З даху багатоповерхівки зірвалася величезна брила льоду, яка пошкодила припарковане авто.

Про це повідомляє "Київ-Оперативний" на своїй сторінці у Telegram.

Подія сталася на вулиці Героїв Сталінграда, з 23-го поверху житлового будинку впала величезна брила льоду. На щастя, у цей час ніхто не проходив повз і всі залишилися живими. Проте автомобілю пощастило менше.

Крига проломила заднє скло іномарки, яке розлетілося на шматки від сили удару. Користувачі почали активно коментувати інцидент, деякі звинувачують у тому, що сталося, представників комунальних служб.

"Комунальні служби притягти до відповідальності. Не стояла б там машина, а йшла б людина? Або на задньому сидінні сиділи б діти чи дорослі? Насмерть одразу", - нарікають громадяни.

Один небайдужий користувач дав пораду, як діяти в такій складній ситуації. Він навів слова харківського юриста Романа Чумака.

"Якщо з даху будинку зірвалася бурулька або брила льоду, пошкодивши при цьому майно громадян, претензії слід пред'являти до ЖЕКу або керуючій компанії. Паралельно скаргу можна написати до Департаменту житлового господарства при міській раді", - зазначив юрист.

За його словами, після того, що трапилося, насамперед необхідно викликати поліцію для фіксації факту пошкодження майна, адже саме поліція має право складати адміністративні протоколи та виписувати штрафи на ЖЕКи або керуючі компанії за бездіяльність з очищення дахів будинків від снігу та бурульок. Далі важливо викликати представника ЖЕКу або керуючого компанії для складання акта-претензії. Якщо представник не з'явився, можна скласти такий акт у вільній формі із залученням 2-х свідків події.

Крім того, важливо зробити фотозйомку або відеозапис місця події завданих збитків. Надалі фото та відеозапис можна буде подати в суді. Завдані збитки оцінюються шляхом проведення експертизи. Відшкодувати збитки можна у судовому порядку.

Раніше "Апостроф" писав, що в Києві співробітники ГСЧС врятували життя жінці, яка пішла на озеро кататися на ковзанах і провалилася під лід.