RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Події

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Відмовили легені та серце: батьки звинуватили медиків у смерті дитини під Києвом

У Київській області поховали 8-річну Аніту, яка померла в лікарні від пневмонії та запалення серця. Батьки звинувачують медиків, що діагностували застуду замість вірусу.

Про це повідомляє "Сегодня".

Дівчинка померла 1 січня 2022 року, захворівши за кілька днів до смерті. Лікарі діагностували застуду. Однак напередодні Нового року у дитини підскочила температура і почалося блювання. Батьки викликали "швидку".

“Поставили крапельницю, вона почала до мене говорити, нудота пройшла, живіт не болів. Дівчата говорили, куди її везти, дитина важка - обирали або Бровари, або Бориспіль, а диспетчер чомусь сказав вести до Березанського відділення", - каже мати Аніти.

До лікарні її доправили близько першої години ночі. Жодної загрози життю не запідозрили, тому що дитина дихала вільно. Вночі Аніта знепритомніла, зупинилися спочатку легені, а потім серце.

"Це блискавична форма вірусної інфекції, яка за собою потягнула, ще раз хочу сказати, пошкодження серцево-судинної та легеневої системи. Коли є уражений серцевий м'яз, то певні ліки, які діють на серце, вони просто не діють", - повідомив журналістам директор Березанської міської лікарні Юрій Вусятицький.

Батьки Аніти звинувачують медиків. За їхніми словами, у Аніти не взяли жодних аналізів, а огляд проводили "не ті лікарі". Головлікар заявляє, що лікували дитину правильно. До справи підключилася поліція:

"Буде надалі проведено повну судово-медичну експертизу, а також вилучення всієї медичної документації, яка була пов'язана з лікуванням саме цієї дитини" , - повідомила прес-секретар поліції Київської області Ірина Прянішнікова.

У разі доведення провини медикам загрожує до 3 років позбавлення волі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у Києві встановлено антирекорд за кількістю дітей у "ковидних" відділеннях лікарень, переважно через поширення агресивного штаму "Дельта".