RU  UA

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Події

Новини

20 вересня

Всі новини

Скандал навколо тунелю в метро Києва: прокуратура отримала результати експертизи

Прокуратура отримала результати експертизи, які спростовують заяви КП «Київський метрополітен» про неякісне будівництво тунелів між затопленими станціями.

Про це повідомили в прес-службі Київської міської прокуратури.

"За результатами комісійної будівельно-технічної експертизи зроблені висновки про те, що технічною причиною руйнування тунелю метро стала його неналежна експлуатація. Проведеною експертизою досліджено якість будівництва тунелю, порушень та будь-яких відхилень, які призвели до розгерметизації даного тунелю, не встановлено", - йдеться у висновках експертизи.

Окрім того, встановлено, що заходи з усунення потрапляння води в тунель виконувались у період з березня 2011 року по грудень 2023 року без залучення фахівців науково-дослідних інститутів, метробуду, проектних та інші організацій або окремих фахівців, які б встановили причини пошкоджень та надали рекомендації по їх усуненню.

"Інформуємо, що посадові особи КП «Київський метрополітен» не надавали результатів жодних експертиз, чи інших документів, на яких ґрунтуються їх заяви про неякісні проєктні рішення під час будівництва тунелю між станціями метро та начебто виявлені відхилення від проєктних рішень при будівництві тунелю, що начебто і призвело до підтоплення", - повідомили у прокуратурі.

Нагадаємо, посадовцям Київського метрополітену повідомлено підозру у службовій недбалості через підтоплення тунелів між станціями "Деміївська" та "Либідська". Йдеться про двох посадовців підземки: начальника служби колії, тунельних споруд і будівель та головного інженера.