RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Влада

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Зеленський призначив голову Київської ОДА: фото та біографія

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про призначення нового голови Київської обласної державної адміністрації (ОДА) – ним став Олексій Кулеба. До цього він обіймав посаду першого заступника голови КМДА щодо здійснення самоврядних повноважень.

Про це повідомляється на сайті глави держави.

Володимир Зеленський вручив Кулебі службове посвідчення та привітав його із призначенням. Він також висловив сподівання, що знання та досвід нового глави сприятимуть динамічному розвитку регіону та розкриттю його потенціалу.

Перед цим Зеленський звільнив з посади голови Київської ОДА Василя Володіна.

Олексій Кулеба народився у 1983 році в Києві. 2005 року закінчив Київський національний економічний університет (магістр з міжнародної економіки). У 2005-2008 рр. був аспірантом Національної академії державного управління при президентові України.

Він має ступінь кандидата наук з державного управління, викладав правознавство у Національному педагогічному університеті імені М. П. Драгоманова. Олексій Кулеба був радником на громадських засадах генерального директора комунального підприємства з охорони, утримання та експлуатації земель водного фонду м. Києва "Плес". Також він обіймав посаду директора Департаменту міського благоустрою КМДА. Є у нового голови Київської ОДА й досвід підприємницької діяльності.

Як повідомляв "Апостроф", 8 лютого, Володимир Зеленський звільнив з посади надзвичайного та повноважного посла України в Польщі Андрія Дещицю. На його місце було призначено Василя Зварича.