RU  UA

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Влада

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Поки під Бахмутом точаться важкі бої, ОП розпочав протистояння за вплив на Київ - ЗМІ

Конфлікт між Офісом Президента та мером Києва Віталієм Кличком щодо пунктів обігріву стався через бажання ОП позбавити Кличка впливу на столицю. А колишнього очільника КМВА Миколу Жернова могли зняти за те, що він "недостатньо перебирав повноту влади у Кличка".

Про це йдеться у статті "Української правди".

"Протистояння ОП і Кличка на фоні "пунктів незламності" – продовження старого політичного конфлікту за владу в столиці. Ще за часів першого очільника президентської адміністрації Зеленського Андрія Богдана ОП намагався якщо не збити Кличка з ключової мерської посади, то хоча б суттєво "мінуснути" його повноваження. І час від часу ці спроби повторювалися. Новий, до того ж публічний, виток конфлікту між Офісом президента та Кличком – найпряміша ознака того, що навіть у часи великої й виснажливої війни політичне протистояння триває. Паралельно з важкими боями за Бахмут точиться й передчасна "битва" за вплив на Київ. І перший крок у ній робить Офіс президента", - йдеться у публікації.

Видання зазначає, що після початку повномасштабного вторгнення у Києві була створена "паралельна до Кличка" військова адміністрація, яка мала перебрати на себе частину владних повноважень. Перший очільник КМВА Микола Жернова час війни мав ширші повноваження в місті, ніж мер. Але небажання Жернова вступати в політичні свари могло стати причиною його відставки, пишуть автори статті.

"Сам Жернов у приватних розмовах завжди підкреслював, що він військовий і влазити у жодні політичні конфлікти, зокрема з чинним мером, не збирається. Що, власне, і могло стати причиною його відставки. Як припускає наближене до КМВА джерело, ОП зняв Жернова за те, що він недостатньо перебирав повноту влади у Кличка", - зазначається у матеріалі.

Ще один "наступ" на Кличка з боку ОП – призначення новим очільником КМВА Сергія Попко, який є протеже керівника ОП Андрія Єрмака, він також має забрати частину повноважень мера, вважають автори матеріалу.