У Росії виявили танки з трупами російських солдатів, загиблих на Донбасі

Російський журналіст Олександр Невзоров повідомив про те, що на воронезькому 172-му авторемонтному заводі в танках, доставлених з Донбасу, знайшли тіла загиблих солдатів.

Про це він сказав в ефірі Эхо Москвы.

Невзоров нагадав, що буквально тиждень тому він розповів те, що сам знаходив такі танки з тілами на заводах по ремонту бронетехніки під час війни в Чечні і застеріг російську владу від того, що саме в таких танках можуть знаходити тіла російських солдатів з Донбасу. Після цього інтерв'ю на зв'язок з ним вийшли співробітники воронезького заводу.

"Є такий 172-й авторемонтний завод, на який недавно приїхало чотири Т-90 і два Т-72 з Донбасу. І ось в цих танках вони теж, за їх словами, виявили тіла і механіка, і навідника. Правда, я не дуже уявляю собі, як це можливо сьогодні", - повідомив журналіст.

У той же час він підкреслив, що такі інциденти - це не чиясь зла воля, а просто недогляд.

"Звичайно, підбитий танк, якщо він з трупами, слід якимось чином маркувати. Але ви уявіть собі, дорогі мої, що означає відмаркувати ще місцями гарячий іржавий брудний кинутий десь напівзакопаний в землю танк. Як відмаркувати? Неможливо. А люк ви ніколи не відкриєте зовні, якщо у вас немає спеціального інструмента. А його, як правило, немає. І зрозуміти, хто там – живі, не живі, звалили, не звалили – неможливо. Ну, це досить, скажімо так, банальна ситуація", - пояснив Невзоров.

Як повідомляв "Апостроф", в січні минулого року тодішній глова СБУ Валентин Наливайченко повідомив, що російські військові спалюють тіла загиблих у пересувних крематоріях для приховування фактів своєї участі в бойових діях на стороні терористів ДНР і ЛНР.