Глава Генштабу України допустив нове військове вторгнення Росії

Глава Генерального штабу України, генерал армії України Віктор Муженко допустив широкомасштабне військове вторгнення Росії на українську територію.

Про це Муженко повідомив в інтерв'ю для українського інформаційного агентства УНІАН.

" На сьогодні ми розглядаємо кілька сценаріїв, в тому числі, можливість широкомасштабної агресії по відношенню до України. І ми до цього готуємося, відпрацьовуємо відповідні плани, проводимо підготовку військ, відновлюємо озброєння і таке інше. Це дуже поганий сценарій, але ми змушені, ми повинні його розглядати, опрацьовувати, проводити відповідні навчання, для адекватного реагування на цю загрозу", - сказав глава Генштабу.

За його словами, на даний момент на території тимчасово окупованого Донбасу 6-7 тис. російських військовослужбовців регулярної армії та 33-34 тис. найманців. Муженко підкреслив, що кількість іноземних військ на Донбасі з лютого залишається приблизно однаковим, але відбувається їх ротація.

" Кордон залишається неконтрольованим, місія ОБСЄ до контролю за кордоном не допускається, тому є можливість переміщувати і озброєння, і військову техніку, і особовий склад", - зазначив глава Генштабу.

Також він підкреслив, що загроза російського вторгнення в Україну можлива не тільки з боку Донбасу, але і з Криму.

" Нарощується військова присутність, вдосконалюється інфраструктура, проводяться навчання, розгортаються нові військові частини і нові бази на Сході (на території Росії) – в районі Богучара, Воронежа, Смоленська. Формуються потужні об’єднання. Є ряд серйозних загроз не тільки на південно-східному, а й на інших напрямках", - пояснив Віктор Муженко.

Як повідомляв "Апостроф", 19 травня Муженко повідомив, що проросійські бойовики на Донбасі не створюють потужних ударних угруповань, а лише переміщають техніку і особовий склад.