RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Тука зробив гучну заяву щодо блокади окупованого Донбасу

Заступник міністра з питань окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука заявив, що Україні доведеться поступово знімати торговельно-економічну блокаду з тимчасово окупованих територій Донбасу.

Про це Тука повідомив в інтерв'ю українському виданню Дзеркало тижня.

"У момент, коли почалися активні бойові дії, коли гинули сотні наших солдатів, коли утворилася лінія розмежування, Україна прийняла для себе досить різке рішення — відмовитися від поставок на окуповані території води, їжі, перекрила фінансові та соціальні потоки. Я на той момент не був причетний до цих рішень, але як людина, як громадянин їх підтримував. Тому що тоді цими заходами мені, як і всім, хотілося покарати населення, яке кричало: "Путін, прийди!". Це було емоційно, але чесно", - сказав Тука.

Він підкреслив, що дана міра, яка була справедлива на якомусь короткостроковому етапі, перетворився на "дурість і недалекоглядність" в перспективі.

"Розум так і не запанував. Емоції розгубленого держави, не трансформувалися в довгострокову стратегію, якщо кому й стало в пригоді, то ворогові — Росії, яка зайшла на окуповані території рублем і товаром. А також нашого рідного корупціонеру і контрабандисту, що оперативно всівся на потоки і схеми блокпостів і бюджету. Ми не зробили обов'язковий другий крок — не відкрили закупорений вентиль, не дали зрозуміти людям, що вони нам потрібні, вони наші, і ми будемо їх годувати і піклуватися про них", - зазначив Георгій Тука.

За його словами, зняття блокади з тимчасово окупованої Донбасу необхідно для протистояння російському рублю і товарам з РФ на даній території.

"У той же час ми і зараз продовжуємо заводити на ту територію гривню, виплачуючи зарплати людям, які працюють на українських підприємствах. Ці гроші витрачаються на повсякденні потреби та товари російського виробника. Виходить, що ми своїми грошима субсидуємо підприємства країни-агресора. Тепер же, говорячи про реінтеграції, нам доведеться поступово відкривати торгові шлюзи і знімати блокаду, а також додатково боротися і з рублем, і з російськими виробниками", - пояснив заступник міністра.

Раніше Тука заявив про те, що допускає відновлення торгівлі з населенням на території тимчасово окупованого Донбасу.