RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Заява Расмуссена по Криму: Чубаров закликав радника Порошенка до відповідальності

Голова Меджлісу кримських татар, народний депутат Рефат Чубаров закликав новопризначеного позаштатного радника президента України Андерса Фон Расмуссена уточнити свою позицію по анексованому Криму у зв'язку з його заявою, зробленою в інтерв'ю російським пропагандистам.

Про це він написав у своєму Facebook.

"Російські ЗМІ намагаються створити сенсацію з великого інтерв'ю колишнього генерального секретаря НАТО Андерса Фон Расмуссена, призначеного нещодавно позаштатним радником президента України. При цьому, російські ЗМІ особливо тиражують відповідь Расмуссена на питання: "Ситуація з Кримом також входить в ваш мандат? Чи Будете ви працювати над поверненням Криму Україні?", - пише Чубаров

"Звичайно, в довгостроковій перспективі це є метою всіх західних держав. Як ми ніколи не визнавали незаконне приєднання Радянським Союзом трьох балтійських країн – Естонії, Латвії і Литви, так ми ніколи не визнаємо незаконне приєднання Криму до Росії. Але при цьому я також буду радити не робити з цього невідкладний пріоритет. Він є, це питання, яке продовжить існувати, але в даний момент потрібно концентруватися на інших питаннях: на реформи, на повній імплементації "Мінська-2" і так далі...", - цитує Расмуссена нардеп.

"В інтерпретації РІА "Новини», підхопленою, до речі, рядом українських ЗМІ, це виглядає так – "Расмуссен не радить Порошенко прагнути негайно повернути Крим..." Але як би там не було, вважаю, що не лише новопризначеному раднику президента України р-ну Андерсу Расмуссену слід негайно уточнити свою позицію по Криму, але й Адміністрації президента України також виступити з поясненнями...", - вважає Чубаров.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Расмуссен неодноразово виступав із закликом надати Україні озброєння для боротьби з російською агресією.