Аваков знову різко висловився на адресу Саакашвілі

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков критично відгукнувся про результати діяльності губернатора Одеської області Михайла Саакашвілі у ввіреному йому регіоні.

Про це він розповів в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Я з Саакашвілі не співпрацюю, він не в моїй вертикалі влади. Саакашвілі отримав карт-бланш, якого не отримував жоден губернатор, провів на посаді трохи більше року, а в результаті, не знаю, на яке там місце скотилася Одеська область, але десь глибоко в другий десяток...", - говорить міністр.

"Я не знаю жодного досягнення, який би цей чудовий чоловік реалізував, крім, зрозуміло, того, що він вміє бути показово енергійним. У нас популістів досить у владі, і фріків теж. А хотілося б, щоб були пахарі, які займаються справою. Я таких знаю. Вони не дуже галасливі , а у великих областях дають хороші результати. Це той же Райнін з Харкова, Резніченко з Дніпропетровська... Люди просто працюють. А тут більше піару, і це при тому, підкреслю, що жоден губернатор не мав стільки початкових преференцій і можливостей. Вважаю, що у Саакашвілі просто інші цілі. Але я на нього свою енергію витрачати не збираюся. Думаю, що час дасть йому кращу оцінку", - вважає він.

Також Аваков висловився про проблеми з керівником обласної поліції Одеської області.

"З обласної поліцією – так, є питання. Кандидатура керівника була запропонована Саакашвілі, і ми її підтримали. Не вважаю, що у нас з цим все в порядку. По цьому управлінню йде службове розслідування. Можливо, будуть якісь кадрові рішення і знову підуть сенсаційні заяви "Нас, передовиків, які підняли виробництво, переслідують..". Тільки не видно піднятого виробництва. Тільки слова чути", - критикує Саакашвілі за популізм Аваков.

Як повідомляв "Апостроф", в грудні 2015 року виник гучний скандал навколо сутички Авакова і Саакашвілі, в ході якої глава МВС кинув склянкою в губернатора.Пізніше Саакашвілі сказав, що Авакова потрібно посадити у в'язницю.