Меркель зробила резонансну заяву щодо виборів на Донбасі

Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила про те, що вибори на Донбасі не можуть відбутися через ситуацію з безпекою в регіоні.

Слова Меркель передає "Інтерфакс-Україна".

"Вибори не можуть відбутися з об'єктивних причин: просто на Донбасі небезпечно", - сказала вона в ході спільного брифінгу з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом в понеділок у Берліні.

Також Меркель підкреслила, що Німеччина продовжить підтримку України в питанні вирішення конфлікту на Донбасі і забезпечення умов, які необхідні для проведення там виборів.

У свою чергу, Гройсман зазначив, що не може бути різних підходів щодо стандартів проведення виборів в Україні та інших європейських країнах.

"Вибори повинні відбуватися тоді, коли є абсолютна відкритість і можливість прийти і вільно зробити свій вибір. Якщо ви подивитеся на те, що відбувається на Донбасі, то ви побачите, що з боку Росії та її бойовиків ми щодня маємо близько 50 обстрілів", - сказав прем'єр.

Він підкреслив, що проведення виборів у регіоні стане можливим лише після виконання російською стороною умов Мінських угод і встановлення миру.

На початку травня один з високопоставлених співробітників українського МЗС розповів "Апострофу" про те, що виборів на окупованому Донбасі в цьому році не буде, і українська влада це розуміє.