На Банковій показали, як Порошенко познущався над Путіним

Президент України Петро Порошенко 16 вересня на саміті YES у Києві зробив гучну заяву з приводу російської агресії щодо України, закликавши Захід до введення нових санкцій проти людей Путіна.

Як написав у Facebook політконсультант з Банкової Тарас Березовець, при цьому Порошенко познущався над главою РФ.

"Порошенко знущається над Путіним: "Я перший, хто підтримає скасування санкцій щодо Росії. Мені боляче, що через них знижуються стандарти життя росіян. Я підтримую скасування санкцій, але тільки після того, як Росія залишить Крим і виведе війська зі сходу моєї країни", - пише Березовець.

У своїй промові Порошенко зазначив, що Україна не зробить ані кроку вперед, поки Росія не виконає зобов'язання у сфері безпеки на Донбасі.

Він також зазначив, що 2,5-річну російську агресію проти суверенної України необхідно називати саме агресією.

Щодо виборів до Держдуми Росії, які заплановані на 18 вересня, в тому числі, на території анексованого Криму, то, за словами українського президента, ті, кого оберуть до Держдуми в Криму, купують собі квиток у "санкційний клуб".

Україна також, за його словами, розраховує на ухвалення резолюції ГА ООН у зв'язку з масовим порушенням прав людини в Криму.

Крім того, Порошенко зазначив, що через політичні переслідування Росія перетворює Крим на концтабір.

Порошенко закликав міжнародне співтовариство ввести нові секторальні санкції проти Росії, а ЄС - перейти до графіку розгляду питання продовження санкцій проти РФ один раз на рік.

Як повідомляв "Апостроф", російський прем'єр 15 вересня дав зрозуміти, що Крим все ж залишається українською територією.