Путін втратив можливість перемогти Україну військовим шляхом - експерт

Російська Федерація втратила можливість завдати Україні воєнної поразки, вважає військовий експерт Олексій Арестович.

"Росія втратила історичну можливість у найближчі 5-10 років завдати нам поразку військовим шляхом. Така можливість була в 2014-му. Після операції у Дебальцеве у лютому 2015 року вони таку можливість втратили", - заявив експерт у інтерв'ю "Політеці".

За його словами, про реальний рівень боєздатності російсько-терористичних військ свідчить те, що маючи під час штурму Дебальцевого шестиразову перевагу у зброї, вони втратили до трьох тисяч чоловік убитими. Другий приклад - нездатність протягом 260 днів взяти порожню "коробку" Донецького аеропорту.

"Росіяни можуть утримувати позиції, але не просуватися. Зараз вони мають величезні проблеми з завезенням військ на окуповані території. Зараз ВС РФ мають 79 тактичних батальйонів (в одному батальйоні - 500 осіб). З огляду на, що в Росії багато місць, які потребують охорони, цікаво, скільки вони можуть тягнути Україну?", - зазначив Арестович.

Проте він повністю не виключив масштабного військового загострення на Донбасі. "Таку ймовірність можна вмістити у 1,5%. Це насправді багато", - підсумував експерт.

Нагадаємо, на думку експертів у 2017 році Росія має намір розгорнути у Білорусі велике військове угрупування 1-ї Гвардійської танкової армії, яке може бути використано для вторгнення в Україну.