RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Комітет виборців України оцінить діяльність голів ОДА

Понад 200 регіональних експертів – політиків, журналістів, громадських діячів та активістів – взяли участь в оцінюванні роботи голів облдержадміністрацій в рамках масштабного проекту Комітету виборців України. Про це повідомив генеральний директор організації Олексій Кошель.

Оцінка роботи очільників областей складається з двох компонентів: показників соціально-економічного розвитку регіону та результатів опитування 245 місцевих експертів – політиків, журналістів, громадських діячів та активістів. Оцінка діяльності очільників ОДА здійснюватиметься щоквартально, за результатами року буде оприлюднено підсумковий рейтинг. Звіти надсилатимуться керівникам облдержадміністрацій, щоб вони могли побачити недоліки своєї роботи, а також президенту України і голові уряду задля ефективнішого контролю за діяльністю очільників областей.

За словами гендиректора КВУ Олексія Кошеля, роботу голів ОДА оцінювали за комплексною методикою, що дає можливість побачити її результати у динаміці та з урахуванням сприйняття громадськістю.

"По-перше, у рейтингу взято до уваги не соціо-економічні показники самі по собі, а динаміку їхньої зміни за рік. По-друге, дослідження враховує оцінку експертами роботи ОДА: економіка регіону може зростати, але «сухі цифри» не покажуть, наприклад, чи очільник області призначав корупціонерів на державні посади чи ні", – заявив Олексій Кошель.

Гендиректор КВУ зазначив, що рейтинг буде інструментом оцінки ефективності роботи очільників ОДА як для влади, так і для громадськості.

"Ми очікуємо, що рейтинг допоможе керівництву держави ефективніше оцінити роботу голів ОДА та приймати відповідні управлінські рішення. Громадськість, у свою чергу, матиме додатковий інструмент контролю та підстави для порівняння місцевої влади", – резюмував Олексій Кошель.

Перша Презентація "Рейтингу діяльності голів ОДА за 2016 рік" відбудеться 6 лютого о 14:00 в агенції Інтерфакс-Україна.