RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Велика угода: в Литві розповіли, чому Трамп не здасть Україну

Депутат Сейму Литви, екс-прем'єр Андрюс Кубілюс вважає, що президент США Дональд Трамп не пожертвує Україною у випадку угоди з президентом РФ Володимиром Путіним.

Про це він повідомив в інтерв'ю виданню "Укрінформ".

За словами литовського політика, поки рано говорити про політику Трампа щодо України. Експерт вказує на існуючі протилежні сигнали в цьому питанні.

"З одного боку, те, що він десь про щось заявляє, а з іншого - команда, яку він зібрав, і яка говорить зовсім інше. Наприклад, міністр оборони Маттіс дуже чітко підкреслює, що головною небезпекою для США, поряд з тероризмом, є Росія", - говорить Кубілюс.

За його словами, якщо Трамп і запропонує Путіну зняти санкції з РФ, то попросить в обмін повністю вивести війська зі сходу України.

"Не знаю, як буде з Кримом, але принаймні зі сходу України", - повідомив депутат.

Кубілюс зазначив, що литовці налагоджують співпрацю з оточенням Трампа. "Наскільки ми їх знаємо, то Трампу складно буде "продати" Україну, такого не буде. Однак відкритим залишається питання: наскільки він буде твердо стояти за майбутнє України", - сказав політик.

За його словами, головною проблемою в можливій угоді є не готовність Трампа здати або не здати, а в тому, що "Захід, і особливо Європа, не мають стратегії щодо України".

Думки експертів про перспективи укладення угоди між президентами США і Росії читайте на сайті "Апострофа".