Бекешкіна розповіла про шанси партії об'єднаних націоналістів пройти до Ради

Об'єднання трьох впливових українських націоналістичних партій (ВО "Свобода", "Національний корпус" і "Правий сектор") має можливість подолати 5-відсотковий бар'єр у разі участі в парламентських виборах. Про це у своєму матеріалі для "Апострофа" пише соціолог, директор Фонду "Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва" Ірина Бекешкіна.

Експерт зазначила, що на сьогоднішній день в українському суспільстві існує запит на націоналістичні партії. При цьому вона висловила сумнів у тому, що об'єднанню вдасться мобілізувати своїх виборців, оскільки вони є незначним сегментом суспільства.

"Цей проект розрахований на людей, які поділяють їхні політичні погляди, на людей, які навіть не націоналісти, а з досить радикальними поглядами. Але важко зараз сказати, скільки можуть отримати ці партії від такого сегмента виборців", – пише Бекешкіна.

За її словами, українці, віддаючи перевагу тим чи іншим політичним силам на виборах, зазвичай орієнтуються не на ідейні позиції, а на певних лідерів та міць" медіакампанії.

Бекешкіна вважає, що навіть якщо націоналістичний сегмент в країні становить 7%, то це зовсім не означає, що даний електорат віддасть свої голоси за об'єднання трьох націоналістичних партій. Це обумовлюється тим, що на українській політичній арені присутні і інші фігури, які ратують за радикальні зміни, такі як партія "Батьківщина" Юлії Тимошенко і Радикальна партія Олега Ляшка.

Раніше "Апостроф" писав про те, що лідери ВО "Свобода" і "Національного корпусу" Олег Тягнибок та Андрій Білецький розповіли про цілі об'єднання їхніх політичних сил.