Порошенко підписав закон про декларації антикорупційних активістів

Президент України Петро Порошенко підписав закон про внесення змін до статті 3 Закону України "Про запобігання корупції", згідно з яким члени антикорупційних громадських організацій зобов'язані подавати електронні декларації про доходи.

Про це повідомляється на сторінці відповідного законопроекту на офіційному порталі Верховної Ради.

У графі "Проходження" зазначено, що "закон підписаний". Наголошується, що 27 березня закон "повернуто з підписом від Президента".

Однак прес-служба Порошенка з нічого не повідомляє про підписання цього закону. Відзначається, що сьогодні президент провів зустріч з громадськими активістами з приводу змін до закону про електронні декларації.

"Оскільки зобов’язання для заповнення електронних декларацій представниками громадських організацій з’являється лише з 2018 року, за пропозицією Президента України, сторони домовилися створити робочу групу за участі представників громадських організацій, народних депутатів та представників Адміністрації Президента з метою опрацювання узгоджених змін до цього закону", - наголошується на сайті.

Як повідомляв "Апостроф", Комітет з питань запобігання та протидії корупції прийняли рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти поправку до закону "Про запобігання корупції", яка зобов'язує співробітників ЗМІ подавати електронні декларації.