RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Заочний арешт Яценюка російським судом: Мін'юст України звертається до ЄСПЛ

Рішення російського суду про заочний арешт лідера "Народного фронту" та екс-прем'єр-міністра Арсенія Яценюка - це продовження гібридної війни Росії проти України.

Про це йдеться в заяві міністра юстиції України Павла Петренка, опублікованому на його сторінці у Facebook.

"Це помста Яценюку за послідовну політику протидії російській агресії. Це плата за міжнародні судові позови і санкції проти Росії, помста за політику енергетичної незалежності та розвиток оборонного сектору України", - йдеться в заяві.

При цьому Петренко зазначає, що, згідно з повідомленням посольства України в РФ, 9 березня 2017 Ессентукський міський суд Ставропольського краю заочно розглядав "чеченське" справа проти Яценюка.

"З порушенням всіх можливих процесуальних гарантій російський суд прийняв рішення про заочний арешт Арсенія Яценюка через нібито участь в озброєній банді і умисні вбивства. Це судилище ще раз доводить, що в Росії не існує незалежного правосуддя, а обвинувальні вироки проти українців пишуть в Кремлі. У такий спосіб у Росії і окупованому Криму вже засуджені сотні українських громадян", - підкреслив глава мін'юсту.

"Ми з занепокоєнням спостерігаємо за згортанням залишків демократії в Росії, які проявляються, зокрема, у масових незаконних арештах власних громадян і переслідування українців. На наступному тижні я буду мати зустріч з Нільсом Муйжниексом, комісаром Ради Європи з прав людини, на якій обов'язково зверну увагу на ці ганебні факти порушення прав українців в Росії", - відзначають в Міністерстві.

Крім того, Мін'юст звернеться за роз'ясненням до всіх демократичних держав щодо невизнання рішень російських судів. "Також ми звернемо увагу Європейського суду з прав людини на цей процес, як ми вже зробили в сотнях інших незаконних затриманнях і судилищах українців в Росії", - наголосив Петренко.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Політика
Теги: